P-51B Mustang

 

Tarihçe

   Bir çok kişi tarafından İkinci Dünya Savaşı'nın en iyi piston motorlu avcı uçağı olarak kabul gören North American P-51, İngiliz Satınalma Komisyonu'nun, Curtiss P-40 Tomahawk'ların yerini alması için,  yüksek performanslı avcı uçağı gereksinimlerini karşılamak üzere 1940 yılında dizayn edildi. 1150 hp Allison motorla teçhiz edilen prototip XP-51, 117 gün gibi rekor bir sürede dizayn edilmiş, yapılmış ve uçmuştur. Halihazırda kendi avcı serilerinin üretimi ile meşgul olan Amerikan Ordusu Hava Kuvvetleri tarafında göz ardı edilen Mustang I ( 600 adet teslim edilmiştir ) ilk olarak Nisan 1942'de RAF ile hizmete girmiştir. Bunu kısa zamanda 150 adet Mk.IA ve 50 adet Mk.II takip etmiştir. Allison motor ile yüksek irtifalarda güç kaybeden ilk modeller, düşük irtifa silahlı tatktik keşif sortileri için daha uygundu. Amerikan Hava Kuvvetleri geç de olsa Mustang uçaklarının potansiyelinin farkına vardı ve 1941 yılında önemli miktarda P-51, P-51A ve A-36 Invader modellerinden sipariş verdi. P-51B ve C modelleri daha güçlü olan Packard Rolls Royce Merlin motorlarıyla donatıldı aslında B ve C modelleri aynı. B modeli Inglewood'da, C modeli Dallas'ta inşa edilmeye başlandı). RAF hizmetinde olan uçaklar Mustang III olarak belirlendi. Sonunda hem Amerikalılar hem de İngilizler her türlü göreve uyum sağlayabilen çok yetenekli muhteşem bir avcı uçağına sahip oldular. Uzun menzil yakıt tankları takıldığında bu uçaklar, yüksek irtifa bombardıman uçaklarına eşlik edebildiler. Kara saldırıları için 2 adet 500 lb bomba taşıyabilir. Çin bölgesindeki 51. Avcı Grubu 63 mm (2,5 in) bazuka roket lançerleri de kullanmışlardır ( bu lançerler genellikle P-47 Thunderbolt uçakları tarafından kullanılmıştır). 900 adetten fazla Mustang III RAF'a teslim edilmiştir. İlk teslimatlar Şubat 1944'te 19.Uçak Filosu ile hizmete girmiştir. Üstün yetenekli farklı kanopi yapısına sahip P-51D serisinin üretiminden önce yaklaşık 1000 adet de Amerikan Hava Kuvvetleri'nde hizmet görmüştür.


Teknik Detaylar

Motor Packard Merlin V-1650-7
Maksimum Hız 711 km/h
Uçuş yüksekliği 7460 m
Silahlar 4x12,7 mm ( 0,5 in) makineli tüfek
2x500 lb bomba
2x63 mm (2,5 in) roket lançer

Kit

  Kit, enjeksiyon kalıplı 3 çerçevede toplam 51 parçadan oluşuyor. Parçalar koyu yeşil renkte kalıplanmış. Bunlardan ikisi şeffaf parça. İçe detay şeklinde kalıplanmış olan kit çok fazla çapak ve kalıp izi içermiyor. Bu da temizlik işleriyle fazla uğraştırmıyor. Parçaların birbirine uyumu baş ağrıtmıyor. Ama kanat köklerine biraz dikkat etmekte fayda var. Bana göre en sıkıntılı parça kanopinin gövdeye uyumu.
  Modeli hem P-51B hem de Mustang III olarak yapabiliyorsunuz. Dekaller de sorun çıkarmıyor. USAAF ve RAF için iki tip dekal verilmiş. Kalınlıkları da bence iyi.

Yapım

  Modele kokpit montajı ile başlıyoruz. Bu bölüm gelenekselleşmiş gösterge paneli, kokpit tabanı, koltuk ve lövyeden ibaret. Gösterge paneli için dekal verilmiş. İster bu dekalleri de kullanabilirsiniz. Ama bana göre gösterge panelinin detay kalitesi iyiydi.. Bu yüzden paneli boyayıp renklendirdim. Kuru fırçalama ile panel detaylarını ortaya çıkardım. Gerçi kanopi kapatıldığında bunların görünülürlüğü azaldı ama olsun. Sonuç yine de güzel. Gerekli boyamalar yapıldıktan sonra koltuk ve lövyeyi de yerine taktıktan sonra Bu bölümü gövdenin bir yarısına taktım. Diğer yarıyı da birleştirip yapıştırdıktan sonra kanatlara geçildi.
  Burada bir seçim yapmanız gerekiyor. Eğer uçağı Amerikan Hava Kuvvetleri için yapacaksanız, kanat altlarına yakıt tankı ve lançerler için deliklerin açılması lazım. Ben de öyle yaptım. Sonraki aşamada egzoz çıkışları için de aynı seçimi yapmanız gerekiyor. Çünkü RAF'ın egzoz tip farklı USAAF'ın farklı. Tercih yine USAAF. Öyle başladık öyle gidiyoruz. Egzozları yerlerine yapıştırırken gövdedeki eğimine dikkat. Kanatları da gövdeye taktıktan sonra hava alıkları da yerlerine yapıştırıldı. İniş takımlarına ve diğer donanımlara geçmeden önce uçak boyamaya hazır hale geldi.
  Önce yarık, boşluk v.b. kontrolü yapılarak gerekli yerlere macunlanıp tesviye edildi. İnce bir kat boyama ile yapılan macunlama ve tesviye işleri kontrol edildi. Her şeyin uygun olduğunu gördükten sonra modelin üstü yeşile altı da griye boyandı. Her iki renk de siyah ile bir parça koyulaştırılıp panel hatları boyunca geçiş yapıldı. Sonra tekrar ana renkler bu koyu gölgelemenin üzerine atılarak panellerdeki koyuluk gövde rengine harmanlandı. Model tamamen kuruduktan sonra yapılan boyama işlemi kontrol edildi. Gene görüntü benim için tatmin edici. Panel yıkaması için modele ince bir kat vernik attım. İnceltilmiş siyah yağlı boya ile yıkama yapıldıktan sonra model tekrar parlak vernikle kaplanıp dekaller uygulandı. Dekallere biraz solüsyon takviyesi yüzeye iyice serilmesini sağladı. Tekrar parlak vernik ve üzerine mat vernik kaplaması ile bu safha bitmiş oldu.
  Kenarda takılmaya bekleyen iniş takımları, kapakları, pervane ve roket lançerlerini de yerlerine taktıktan sonra model bitmiş oldu.

  Yapımı kolay, basit, şirin bir model.
  İyi Modeller !

 

 

Başa Dön !